DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

Vánoce

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Vůně jehličí a vánočního cukroví, kapr plavající ve vaně a rozzářené oči dětí, které se těší na rozbalování dárků pod stromečkem. K vánočním svátkům neodmyslitelně patří i pohádky, kde vítězí dobro nad zlem. 

V naší obci jsme navodili vánoční atmosféru v podvečer první adventní neděli, rozsvícením Betlému, i když letos trochu netradičně. V rámci mimořádných opatřeních jsme se rozestoupili do menších rodinných skupinek.

Popřáli jsme si pohodové vánoční svátky a šťastný nový rok. 

 


Podzimní výzdoba

I v této těžké době, kdy do našich životů zasáhl koronavirus, jsme v Meziříčku společným úsilím vytvořili podzimní výzdobu pro potěchu oka i duše. Stalo se tak poté, co zastupitel obce vypěstoval a nám věnoval krásné veliké dýně, které jsme vyřezali. Jejich rozsvícení vzhledem k vyhlášeným omezením bohužel proběhlo bez účasti meziříčských dětí, ale pevně věříme, že se brzy vrátíme k běžnému životu. 

 


Zakončení letních prázdnin

Prázdniny nám utekly jako voda a nastal čas loučení. Letošní loučení s prázdninami proběhlo trochu netradičně, a to výletem na horu Mařenku. V sobotu 29. srpna se i přes nepřížeň počasí sešlo celkem 20 výletníků v různém věku od 4 do 69 let.

Od obecního úřadu jsme se nejprve auty přesunuli na záchytné parkoviště u Hájenek. Vybaveni batůžky s pláštěnkami jsme se vydali zdolat Mařenku. Cestou děti dostávaly vědomostní úkoly týkající se naší přírody. Například poznávaly stromy, jejich listy, plody, šišky, ale také zvířata, žijící nejen v našich lesích. Za správné odpovědi získaly odměnu v podobě různých sladkostí.

Zanedlouho jsme se ocitli pod rozhlednou. Vyšlápnout už jen 156 schodů s jsme na vrcholu. Přesto, že hluboké lesy zlikvidoval kůrovec a okolí je samá paseka, ten pohled stojí za to. Na jednu stranu je vidět krásná Vysočina, na druhou stranu neméně krásná jižní Morava a Pálava. Cestou zpět jsme si opekli vuřty, které k takovým výletům neodmyslitelně patří. Náš výlet jsme zakončili zastávkou v Želetavě na zmrzlině a drobnými dárky pro naše školáky. Pláštěnky zůstaly celý den v batůžcích a my byli rádi, že se náš výlet vydařil. 

 


Velikonoce

Velikonoční svátky jsou nejvýznamější křesťanské svátky v roce. Oslavují zmrtvýchvstání Krista a vykoupení lidstva. Letošní Velikonoce jsme bohužel kvůli vládním nařízením nemohli oslavit tradičním způsobem. 

Velikonoce jsou také svátky jara. Abychom jaro i Velikonoce přivítali, vytvořili jsme velikonoční výzdobu pode dvorem. Ze dřeva jsme vytvarovali ovečky a dotvořili konečnou podobu barvami. Ovečkám nechybí ani velikonoční pomlázka a zdobená vajíčka. Na oslavu jara jsme kolem nich vysázeli květiny. 

 


Druhé setkání seniorů

V sobotu 7. března ve 14 hodin přivítala všechny přítomné starostka Meziříčka. K velice příjemné náladě a atmosféře slavnostního odpoledne přispěly zejména vzpomínky a příběhy meziříčských seniorů, kteří využili také možnosti nahlédnout do místní kroniky. 

U příležitosti nadcházejícího Mezinárodního dne žen dostaly všechny přítomné dámy květinu. Poděkování patří všem, kdo se podíleli na přípravě letošního setkání, včetně výborného pohoštění, i seniorům, kteří přijali pozvání. 

Budeme se těšit na další setkání s našimi seniory. To letošní totiž proběhlo v Meziříčku v opravdu příjemné a milé atmosféře. 

 

aktualizováno: 07.02.2024 20:13:59